Saftig bananbrød

Rekk opp hånden, du som har et par overmodne bananer på kjøkkenbenken.

Det er mye man kan bruke disse overmodne, mørkebrune, alt for sterkt-duftende bananene til..og  bananbrød er én av de. Jeg har aldri vært veldig glad i bananbrød, men etter denne oppskriften er jeg frelst. Også med kesam i, det gjør brødet så sssssaftig..



Du trenger:

2 bananer

1 ts natron

50 g sukker

1/2 ts kanel

1/2 boks mager vaniljekesam

2 egg

300 g siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Mos bananene med stavmikser, eller en Hack It, rør inn natron. Ha i eggene, et og et. Visp godt. Sikt inn hvetemelet. La røren svelle litt på benken, før du heller den i en brødform med bakepapir i.

Topp gjerne brødet med valnøtter, hasselnøtter eller skivede mandler. 

Stekes ved 160 C° midt i ovnen, i ca 1 time. 



Tips: Ha i røren hakkede sjokoladebiter av mørk sjokolade for en litt mer spennende vri, smaker fantastisk godt.. farlig godt.. Banan og sjokolade..mmm! 

#banankake #bananbrød #overmodnebananer #brunebananer #mat #matprat #matblogg #godtno #godsmak

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits